BNR logo
  • Nieuws
  • Radio
    • Programmagids
    • AEX Factor
    • Baanbrekende Businessmodellen
    • Beleggerspanel
    • Beter
    • BNR Auto-Update
    • BNR Europa
    • BNR Mobility
    • BNR Sport
    • BNR's Big Five
    • Boardroompanel
    • Boekestijn en De Wijk
    • BREEKT
    • Column Ben van der Burg
    • Column Bernard Hammelburg
    • Column Jaap Jansen
    • Column Marianne Zwagerman
    • Column Paul Laseur
    • Crypto Update
    • Cryptocast
    • De Nationale Autoshow
    • De Nieuwe Wereld
    • De Ochtendspits
    • De Top van Nederland
    • De Wereld
    • Digitaal
    • Duurzaam
    • Economenpanel
    • Eyeopeners
    • Kees de Kort
    • Koplopers
    • Lobbypanel
    • Ondernemerspanel
    • Postma in Amerika
    • Spitsbrekers
    • Tech Update
    • The Daily Move
    • The Friday Move
    • Toon van de Week
    • Vastgoed Gezocht
    • Wereldveroveraars
    • Werkverkenners
    • Wetenschap Vandaag
    • Zakendoen
  • Gemist
    • Alle podcasts
    • All in the Game
    • Amerika Podcast
    • BNR Perestrojkast
    • China Podcast
    • Column Corné van Zeijl
    • Crypto Cowboys
    • Cryptocast
    • De Ben Tiggelaar Podcast
    • Dé Klantenpodcast
    • De Legende van Satoshi Nakamoto
    • De Nieuwsdag
    • De Ondernemerskamer
    • De Technoloog
    • Een Jaar Burgemeester
    • Europa Update
    • Factcheck Europa
    • Het Bromvliegeffect
    • Het Nieuwe Geld
    • Honger
    • IJzige Tongen
    • Italië Podcast
    • Ochtendnieuws
    • Petrolheads
    • Podcast Top 40
    • De Strateeg
    • Space Cowboys
    • Spitsbrekers
    • The Road to Zandvoort
    • Ukrayina
    • Voeding van morgen
    • Vraag het Gommers
    • Werkprofessor
    • Zakendoen De Veranderaars
  • Partners
Lifestyle

De opmars van de vreetschuur

  • BNR Webredactie
donderdag 6 oktober 2016, 8:10 Update: maandag 12 december 2016, 11:55
'Deze rijst is niet of nauwelijks aangezuurd'

Een nieuwe trend in de Nederlandse horecawereld: all-you-can-eat megarestaurants. De afgelopen jaren zijn er zeker zeven van dit soort 'vreetschuren' bijgekomen, ieder goed voor minimaal 600 zitplaatsen.

Foto: HH/Rex Features
Foto: HH/Rex Features

Om een voorbeeld te geven: in Duiven werd vorig jaar nog zo'n restaurant geopend, met 800 zitplaatsen maar liefst. In Maarssen vind je een gigant met 1600 zitplaatsen: het grootste all-you-can-eat wokrestautant van Europa. In Almere komt er eentje met 700 stoelen en de de gemeente Zoetermeer bevestigt dat er meerdere partijen geïnteresseerd zijn om daar een megarestaurant te openen.

Dan waren we er nog niet. Sinds kort vind je er ook één in Nijmegen, Gouda, Roosendaal en Westzaan. In Emmen zit er één met zeshonderd stoelen en er zijn plannen voor nog een grotere. Overal hanteren ze het Wereldkeuken-concept: heel veel gerechten van heel veel verschillende keukens.

Verslaggever Hugo Reitsma at bij Wereldkeuken Westzaan, om te kijken of het nou ook nog een beetje gezellig en lekker is in zo'n lopende band maaltijd.


Kaart gemaakt met ArcGIS van Esri. Bron: Zie pop-ups. Grotere kaart weergeven...

 

BNR in kaartEconomieGezondheidHorecaLifestyle
Deel dit artikel:

Aanbevolen podcasts

'ECB loopt achter de feiten aan'

Hoekstra: snap frustratie, maar weinig begrip voor opstootjes Schiphol

Export met Rusland en Oekraïne stort gigantisch in

Volg de discussie via Facebook of Twitter

Doe mee aan de discussie op onze Facebookpagina of via Twitter (#bnr).
BNR Facebook BNR Twitter
  • BNR Nieuwsradio

  • Contact
  • Frequenties
  • Files en flitsers
  • BNR Nieuwsbrief
  • Podcasts
  • RSS feed
  • Disclaimer
  • Zakelijke info

  • Dutch Podcast Awards
  • Adverteren
  • Podcast laten maken
  • Vacature plaatsen op BNR
  • Werken bij BNR
  • Stages
  • FD Mediagroep

  • Company.info
  • Energeia
  • ESB
  • FD
  • FD Mediagroep
  • Investment Officer
  • Listn
  • PensioenPro
  • Download de app

  • Privacy
  • Copyright
  • Cookies
  • Voorwaarden