De opmars van de vreetschuur
Een nieuwe trend in de Nederlandse horecawereld: all-you-can-eat megarestaurants. De afgelopen jaren zijn er zeker zeven van dit soort 'vreetschuren' bijgekomen, ieder goed voor minimaal 600 zitplaatsen.
Om een voorbeeld te geven: in Duiven werd vorig jaar nog zo'n restaurant geopend, met 800 zitplaatsen maar liefst. In Maarssen vind je een gigant met 1600 zitplaatsen: het grootste all-you-can-eat wokrestautant van Europa. In Almere komt er eentje met 700 stoelen en de de gemeente Zoetermeer bevestigt dat er meerdere partijen geïnteresseerd zijn om daar een megarestaurant te openen.
Dan waren we er nog niet. Sinds kort vind je er ook één in Nijmegen, Gouda, Roosendaal en Westzaan. In Emmen zit er één met zeshonderd stoelen en er zijn plannen voor nog een grotere. Overal hanteren ze het Wereldkeuken-concept: heel veel gerechten van heel veel verschillende keukens.
Verslaggever Hugo Reitsma at bij Wereldkeuken Westzaan, om te kijken of het nou ook nog een beetje gezellig en lekker is in zo'n lopende band maaltijd.