Lifestyle20 okt '16 18:19Aangepast op 5 dec '19 06:44

Nederland is een slecht taco-land

Auteur: Noémi Prent

Het is slecht gesteld met de Nederlandse taco, als we tv-kok René Pluijm mogen geloven. Toch is de taco hier populair: de Amerikaanse fastfoodketengigant Taco Bell heeft zelfs besloten een filiaal in Nederland te openen. Time to taco 'bout it!

Foto: Hollandse Hoogte
Foto: Hollandse Hoogte

Een schelp met maïs, gehakt en ijsbergsla: de taco is overal ter wereld een succesnummer. Mede daarom heeft de Amerikaanse keten Taco Bell besloten ook naar Nederland te komen. Er komt namelijk een Taco Bell vestiging in Eindhoven. Pluijm snapt de commotie omtrent Taco Bell niet en is absoluut niet van plan om te rijden voor een dergelijke taco: 'Het blijft fastfood. Ik houd mijn hart vast voor de smaak.'

Hét geheim van een top-taco?

Maïs, maïs en nog eens maïs. Zelf heeft de kok jaren in Latijns-Amerika gezeten en verstand van echte taco's. 'Mijn schoonmoeder had maïskolven, die werden gekookt, schoongemaakt en gestampt. Je weet niet wat je meemaakt!' Een taco is dus pas een taco als-ie van maïs gemaakt is. Maar het blijkt nog lastig zoeken naar maïstaco's in ons kikkerlandje. 'Je vindt ze niet in Nederland. Ik ken wel één bedrijf die mooie tortilla's maakt van echte maïs: Taiyari.' Een andere oplossing is natuurlijk: zelf maïstortilla's maken.

Fast taco's versus slow taco's

De verrukkelijke gouden schelp valt in Nederland toch onder de noemer fastfood. Pluijm overweegt de concurrentie met Taco Bell aan te gaan in de toekomst. Wat kunnen we van zijn taco's verwachten? 'Het zal fastfood in een slow way zijn. Maar het wordt in ieder geval good food.'

Lees ook | Fastfoodketens profiteren van vraag naar snelle hap


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen