Lifestyle1 nov '16 16:00

Ons patatje wordt duurder, waar ligt de grens?

Auteur: Bastiaan Kleinjan

Door tegenvallende oogsten is de prijs van ons frietje de afgelopen jaren gestaag opgelopen. En die prijs gaat nog verder omhoog, zegt fritesproducent Bex BV na een tegenvallende aardappeloogst.

Verslaggever Thomas Schuurman probeert de 'Frites Peanut Sauce & Classic Mayo'.
Verslaggever Thomas Schuurman probeert de 'Frites Peanut Sauce & Classic Mayo'.

Daarmee lijkt er iedere keer wel wat te zijn met onze piepers: te nat, te droog, te warm, te koud. Verslaggever Thomas Schuurman zocht uit hoe veel mensen willen betalen voor hun patatje en ging langs bij het Frites Atelier van topkok Sergio Herman in Utrecht. ‘Mensen zijn nog steeds bereid veel te betalen voor hun frietje’, zegt Max Buwalda van het Frites Atelier. ‘Friet is gelinkt aan Hollands eten en wij merken dat mensen bereid zijn om het iets specialer te maken en er meer voor te betalen.’

6 euro neerleggen voor een ‘Frites Peanut Sauce & Classic Mayo’ is voor veel mensen geen probleem, maar bij dat bedrag ligt wel de grens. ‘Wij zijn op dit moment bezig om andere porties te creëren, omdat mensen bijvoorbeeld minder willen betalen voor een kleinere portie. Maar ik kan wel zeggen dat we met prijs niet nog verder omhoog zullen gaan’, besluit Buwalda.

Gerelateerde artikelen