Lifestyle8 nov '16 13:30

'Wij richten ons op gezond en lekker'

Auteur: Kay Rutten

Het traditionele 'bammetje met kaas' staat onder druk. Volgens Van Spronsen en Partners Horeca advies steeg het aantal lunchrooms de afgelopen vijf jaar met 25 procent.

Foto: HH/Michiel Wijnbergh
Foto: HH/Michiel Wijnbergh

Zeker in Amsterdam neemt het aantal lunchrooms flink toe. Dat zijn niet alleen grote zaken als Delifrance of Bakker Bart. Juist kleine gezonde lunchrooms doen het erg goed.

Familiebedrijf

Een voorbeeld hiervan is het familiebedrijf DASlekker, gerund door drie broers. Je kunt hier terecht voor broodjes, sandwiches, maaltijdsalades en gezonde smoothies. 'We richten ons op onze kwaliteiten,  die zijn gezond en lekker. We leggen vooral de nadruk op veel groenten', zegt Anthony Adriaan, één van de eigenaren van DASlekker. Zo proberen de broers zich te onderscheiden van de andere lunchrooms in Amsterdam.

De heren voelen zeker wel druk van de grote jongens. 'Grote bedrijven als Bakker Bart en Delifrance hebben wel meer voorsprong door een groot marketingbudget, maar wij richten ons op kwaliteit. Dan komt de kwantiteit vanzelf wel.' De buurt is in ieder geval ook tevreden met de komst van DASlekker. 'Hiervoor zat er een massagesalon met happy-ending, de buren zijn daarom ook erg blij met ons', lacht Adriaan.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen