Lifestyle15 nov '16 20:34

Trump wil niet in Witte Huis? Wij wel hoor

Auteur: Judith Laanen

Nu Trump kenbaar heeft gemaakt niet fulltime in het Witte Huis te willen wonen, maar ook nog een deel van zijn tijd in Trump Tower te willen doorbrengen, zocht BNR uit wat het Witte Huis in deeltijd voor mogelijkheden biedt.

Foto ANP
Foto ANP

Volgens adviseurs van Trump blijft de president-elect waarschijnlijk het grootste gedeelte van de tijd in Washington, net zoals veel Congresleden dat doen. In de weekenden zou hij dan terug gaan naar Trump Tower in New York of zijn Mar-a-Lago landgoed in Palm Beach. Volgens Amerika-deskundige Diederik Brink wil Trump hiermee laten zien dat hij 'niet vergroeit met de elite van het land, maar hij ook in zijn vertrouwde omgeving wil zijn'.

'De wifi doet het er slecht'

Het is trouwens niet zo gek dat Trump niet in het Witte Huis wil verblijven, niet alle presidenten deden of wilden dat. Zoals president Bush. Brink: 'Het is ook een steenoud landhuis, dus de wifi doet het er heel slecht.'

Dat betekent mogelijk dat het Witte Huis deels niet bewoond zal zijn. En er is met meer dan 5000 vierkante meter nog wel wat ruimte over. Het Witte Huis telt zes verdiepingen, 35 badkamers, 28 openhaarden, 132 kamers en drie liften. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de bowlinghal, filmzaal en basketbalveld.

Het Witte Huis op AirBnB?

Volgens Brink worden de tuinen van het Witte Huis opengesteld voor bezichtigingen als de president van huis is. Maar rondleidingen doen niet echt een flinke duit in het zakje, kunnen die slaapkamers dan niet verhuurd worden? Het gerucht ging dat Bill Clinton dat deed, aan rijke buitenlanders, en daarmee zijn campagnegeld verdiende. Misschien een idee, maar Brink voorziet dat geld vragen om te overnachten in het statige pand impopulair zal zijn. 'Maak er een loterij van om er te kunnen slapen, of geef het als beloning voor een donatie aan een goed doel.'

Gerelateerde artikelen