Lifestyle21 nov '16 13:54

Restaurants boos op Iens: 'niet meer onafhankelijk'

Auteur: Bastiaan Kleinjan

Er is opnieuw kritiek op reserveringswebsite Iens. Een groep restaurants vindt de site niet meer onafhankelijk. Zo zouden restaurants die betalen hoger in de zoeklijsten komen te staan en staat niet het restaurant met het beste eten bovenaan, maar die met de meeste reserveringen.

Foto: ANP.
Foto: ANP.

TV-kok René Pluijm begrijpt de kritiek van de restaurants. ‘Aan de ene kant heb je de azijnpissers die op donkere zolderkamertjes hun kritiek uiten over een restaurant. Aan de andere kant zijn er restaurants die positieve reviews kopen. Ik ben er van overtuigd dat dit gebeurt. Ik weet zeker dat daar belangen spelen waar gebruik van wordt gemaakt. Al is het flauw om alleen Iens aan te wijzen, want er zijn veel meer van die sites.’

Volgens Pluijm is het lastig om hier iets aan te doen. ‘Iens is ongetwijfeld ooit in alle oprechtheid begonnen. Maar een recensie is per definitie subjectief. Ik luister zelf alleen naar vrienden en ik lees de recensenten waar ik vertrouwen in heb. Wat de meeste mensen vinden, is niet per definitie de groep met de beste smaak’, besluit Pluijm. 


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen