Lifestyle11 jan '17 22:17

Schaatsverkopers spelen alvast in op vorst van volgende week

Auteur: BNR Webredactie

Als we de meteorologen mogen geloven wordt het volgende week ijskoud, met 's nachts strenge vorst en in de middag temperaturen rond het vriespunt. Schaatsverkopers spelen er alvast op in.

Foto ANP
Foto ANP

Begin volgende week wordt het lekker koud met grote kans op natuurijs, zeggen de weervoorspellers. Of het ook echt gaat gebeuren moeten we nog even afwachten, maar dat maakt de schaatsverkopers niet uit. Die merken meteen al dat er meer klanten komen. 'Als het voor langere duur is, dan worden mensen wel enthousiast', zegt een verkoper van Jan de Hoorn in het Zuid-Hollandse Ter Aar.

Vol magazijn

Schaatsfabrikant Zandstra meldt dat winkeliers met name woensdag begonnen met bellen om te vragen naar extra schaatsen. De inkoper van Jan de Hoorn kijkt het nog even aan. 'We hebben een voorraad waarmee we drie of vier dagen volle druk wel aankunnen. Daarna is het een kwestie van contact houden met de fabrikanten. Dat hebben we al gehad, maar we hebben nog een magazijn vol. En als het plots druk wordt heb ik binnen twee uur een nieuwe levering.

Volgende week wordt het koud dankzij een hogedrukgebied boven ons land. Afhankelijk van de wind kan het 's nachts naar verwachting tien graden onder nul worden. Er zou een kans van 40 procent zijn dat het ook overdag blijft vriezen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen