Lifestyle28 feb '17 21:28

Starbucks gaat het proberen in het land van de beste koffie

Auteur: Bastiaan Kleinjan

Met zo’n 26.000 vestigingen is Starbucks bijna overal ter wereld wel te vinden. Eén van de landen waar de koffiebar nog geen voet aan de grond heeft weten te krijgen is het land van de beste koffiezetters ter wereld: Italië. Maar daar komt in 2018 eindelijk verandering in.

Foto: ANP.
Foto: ANP.

Na 46 jaar is Starbucks namelijk eindelijk klaar voor de verovering van Italië. Een kansloze onderneming, verwacht importeur Giuseppe Pistone. ‘In het begin zal het een beetje nieuwsgierigheid zijn waardoor de mensen iets meer willen uitgeven. Maar ik denk niet dat het in Italië, waar je op 15 plaatsen in één straat een kopje koffie kan drinken, heel makkelijk zal worden’, vertelt hij.

Onder Italiaanse jongeren kan de Starbucks wel een succes worden. ‘Bij Starbucks draait alles om de koffie-show’, weet Grardie Akkerhuis van koffie- en lunchketen Lebkov. ‘De topman heeft zijn liefde voor Starbucks opgedaan in Italië. Toen hij daar was, heeft hij bedacht dat hij dat ook in Amerika wil gaan doen. Hij heeft een soort emotionele drang om Starbucks juist daar te laten slagen’, aldus Akkerhuis.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen