
Volgens Alma Huisken, journalist en biologisch tuinier, is het verstandig even goed na te denken voordat je begint: 'Als je weinig ruimte hebt, zorg dan voor opeenvolgende gewassen. Spinazie is vroeg, daarna kun je radijsjes zaaien. Vervolgens sperzieboontjes en sla en je eindigt met heerlijke vaste kruiden. Dan kun je alsmaar hetzelfde stukje aarde gebruiken, mits het goede aarde is.'
Én, ook heel belangrijk: 'Met liefde zaaien. Even je aandacht erbij, dat maakt uit. Er komt wel wat meer bij kijken dan dat je een plantje koopt, hem in de grond zet en doei piepeloei.'
Heb je een balkon zonder zon? Vergeet het dan maar, zegt Huisken: 'Neem een volkstuin.'
De gouden moestuintips van Alma Huisken op een rij:
- Bereid je voor. Volg een cursus, lees een boek erover.
- Beperk je in eerste instantie tot een paar potten.
- Zorg dat je zonlicht hebt en goede aarde.
- Begin te zaaien met makkelijke groentes die het snel doen, zoals spinazie, radijs en tuinkers.