Lifestyle6 jun '17 15:29Aangepast op 6 jun '17 19:04

Dit is het duurste kussen van de wereld

Auteur: Bastiaan Kleinjan

Je kunt er eentje halen voor zestien euro, maar je kunt er ook 52.000 euro voor neerleggen. Kies je voor het laatste hoofdkussen, dan heb je de duurste ter wereld. En die is gemaakt door een Nederlander.

Thijs van der Hilst met de normale editie van zijn Tailormade Pillow.
Thijs van der Hilst met de normale editie van zijn Tailormade Pillow.

 

Dat een goed hoofdkussen essentieel is voor een goede nachtrust, weet iedereen. Dat een kussen van vijftig euro beter is dan een van vijf euro, begrijpt ook iedereen. Maar een kussen van meer dan 50.000 euro is het andere uiterste. Het gaat om de Gold Edition van Tailormade Pillow. Een gepersonaliseerd kussen met gouden kussensloop en een ritssluiting van saffier en diamanten. Het kussen wordt met een 3D-scan volledig op maat gemaakt en wordt volgens bedenker Thijs van der Hilst al gebruikt voor royalty’s en Amerikaanse beroemdheden.

Lees ook: Dit is de duurste hamburger van de wereld

Mocht de Gold Edition iets te duur voor je zijn, dan is er nog de normale editie, die 'slechts' 3995 euro kost. Een stuk goedkoper maar nog steeds flink aan de prijs. De 24-karaats gouden stof die gebruikt is voor de Gold Edition, is uniek. 'Dat is nog nooit gemaakt in de wereld. We zijn de eerste die het is gelukt. Dat hebben we gebruik om het kussen op te pimpen', vertelt van der Hilst.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen