Lifestyle8 jun '17 20:57

Gin van bereklauw: 'De zaden zijn bruikbaar'

Auteur: Bastiaan Kleinjan

Bereklauw kennen we allemaal als die gevaarlijke plant waar je flinke blaren van kan krijgen. Maar kok Justin Verburgt heeft ook een positief aspect van de plant weten te vinden: hij maakt er namelijk gin van.

Justin Verburgt met zijn gin. Foto: Harmen van der Veen.
Justin Verburgt met zijn gin. Foto: Harmen van der Veen.

En die serveert hij in restaurant ‘Keuken en Bar’ in Oudewater. ‘Het is een product dat niet veel gebruikt wordt, zeker niet in de horeca en ook zeker niet in drank of eten’, vertelt Verburgt. ‘De sappen die er in zitten zijn heel naar. Als dat op het huid komt krijg je fikse brandblaren. Komt het in je ogen, dan is de kans negentig procent dat je blind raakt’, somt Verburgt de gevaarlijke kanten van de bereklauw op.

De zaden van de bereklauw zijn echter wel bruikbaar. ‘Die zijn nog zo klein, daar zitten nog geen giftige sappen in. Het enige wat je ervan krijgt, als je er genoeg van drinkt, is hoofdpijn’, zegt Verburgt lachend.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen