Lifestyle6 okt '17 12:34

Is er nog hoop voor het Nederlands elftal?

Auteur: Babette Bakker

Opnieuw wacht het Nederlands elftal een cruciaal duel. Morgenavond moet Nederland het liefst met grote cijfers winnen van Wit-Rusland om kans te maken op een ticket naar het WK volgend jaar in Rusland. Maar zelfs in dat geval is er nog niets zeker.

Image
(Foto: ANP)

Het doel is om tweede te worden in de poule. Daarvoor moet Oranje van Wit-Rusland winnen en dan ook nog flink, zodat we dichter bij concurrent Zweden komen. Dinsdag tien oktober moet dan vervolgens ook van Zweden worden gewonnen.

Verliezen mag niet meer

Er moet een hele hoop gewonnen worden. 'Als het Nederlands elftal vanavond wint van Wit-Rusland zijn we er nog steeds niet', zegt Jasper Boks, hoofdredacteur van sportmagazine Helden. 'Daarna moeten we nog van Zweden winnen.' Dan worden we tweede van de poule en moet het Nederlands elftal een van de beste nummers twee worden. 'In het beste geval zijn we een van de beste nummers twee en spelen we een play-offwedstrijd.' Het Nederlands elftal moet dus minimaal drie keer op rij winnen, anders maakt het ze geen kans meer op deelname aan het WK in Rusland.

Kansloze missie?

Dit scenario heeft veel ‘alsen’ en ‘maren’: Zweden speelt namelijk tegen laagvlieger Luxemburg. De kans dat de Zweden hier met een groot doelpuntenverschil winnen, is dus vrij groot. En dan is de achterstand van het Nederlands elftal nog groter.

Als Oranje de play-offwedstrijd moet spelen, zal die wedstrijd waarschijnlijk ook nog tegen een heel erg goed voetballand zijn. 'De kans is heel groot dat we tegen Italië of Portugal moeten, dus dat wordt heel lastig', zegt Boks.

Lees ook: Gaan we naar het WK?

Wit-Rusland

Dat het Nederlands elftal morgenavond van Wit-Rusland wint is wel aanneembaar. Zweden heeft vorige maand met 0-4 van Wit-Rusland gewonnen. 'Ik hoop dat de Wit-Russen, die laatste staan in de poule, het niet meer uitmaakt of ze winnen of niet. Zij hebben toch geen kans meer om het WK te halen', zegt Boks. Maar alsnog moet het Nederlands elftal zijn beste spelers neerzetten. 'Je moet gewoon een team opstellen waar je drie of vier keer mee gaat scoren.'


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen