Lifestyle29 okt '17 22:53Aangepast op 30 okt '17 00:38

Run op flamboyante schoenen CDA-vicepremier

Auteur: BNR Webredactie

De schoenen van de kakelverse CDA-vicepremier Hugo de Jonge houden de gemoederen bezig. En schoenwinkel Mascolori in Rotterdam, die de voormalig wethouder van de stad van bijzondere schoenen voorziet, vaart er wel bij.

Jochem Grund van Mascolori in Rotterdam toont trots de drie schoenen uit zijn collectie die De Jonge recent droeg: bij de kennismaking met Rutte, bij de beëdiging én zijn 'bordessluipers'.
Jochem Grund van Mascolori in Rotterdam toont trots de drie schoenen uit zijn collectie die De Jonge recent droeg: bij de kennismaking met Rutte, bij de beëdiging én zijn 'bordessluipers'. (Jigal Krant)

Volop in beeld waren ze, naast het smetteloze maar wat saaie paar van de koning: De Jonges opvallende, witte puntschoenen met een blauw bloemenprintje. En ze déden ertoe, zo bleek in de uitgebreide nabeschouwingen van de kabinetspresentatie, deze opvallende puntschoenen. Voor 199 euro aangeschaft in de schoenenzaak van Jochem Grund.

Verschraald mailtje

Die prijs-prestatieverhouding blijkt niet alleen voor bewindslieden en wethouders het omrijden waard. 'Als Hugo de Jonge deze schoenen draagt, stromen de orders binnen', zegt Grund. Dit weekend was het in de winkel drie keer zo druk als normaal en in de webshop zelfs zes keer. Maar de belangstelling is breder merkbaar. 'Ik verkoop ook schoenen door aan retailers. Die lieten eerst een mailtje van mij verschralen in hun mailbox, maar die bellen me nu op dat ze toch heel graag met me willen afspreken.'

Krokodillenprint

Dat De Jonge bij zijn formelere outfit niét zulke uitbundig schoenen droeg, begrijpt Grund wel. En bovendien: het is maar betrekkelijk, want ook onder zijn jacquet droeg hij echte Hades-schoenen, die ook uit de bijzondere collectie kwamen. 'Van veraf zien ze er zwart uit, maar als je dichterbij komt, kijk eens: een prachtige krokodillenprint met blauw metallic erdoorheen en een ferme punt; zeker geen schoen voor mietjes.'

Wil jij ook in de voetsporen treden van Hugo de Jonge? Spoed je dan naar de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam!


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen