Lifestyle6 dec '17 17:04

Deze beestjes geef jij onderdak als je de kerstboom in huis haalt

Auteur: Bastiaan Kleinjan

Sinterklaas is weer terug naar Spanje, dus tijd om op zoek te gaan naar een mooie kerstboom. En dat is niet alleen mooi en gezellig, maar je geeft ook nog eens 25.000 beestjes onderdak.

( ANP XTRA)

Want zodra je de kerstboom in de woonkamer zet, komt een kleine stad aan beestjes mee naar binnen. 'Er zijn een paar honderd spinnen die altijd al in ons huis wonen, maar die zien we niet. Het zijn de kleine beestjes, bijna onzichtbaar, die in iedere boom voorkomen', vertelt Albert Weijman van Kennis- en Adviescentrum Dierplagen. 'Omdat ze daar voedsel vinden, omdat ze zich daar onzichtbaar en onmerkbaar kunnen handhaven', vervolgt hij.

Kopzorgen voor de beestjes

Het is overigens niet zo dat de beestjes je dankbaar zijn dat je ze in huis haalt. 'We kappen zo'n boom om en zetten hem vervolgens in de woestijn die we onze woning noemen. Daar zullen die beestjes verkommeren en we zullen er zeker geen last van hebben', belooft Weijman. 'Als ze zouden kunnen denken, dan zouden ze enorm schrikken en veel stress hebben. Ik denk dat de meesten het ook niet overleven. De paar die het wel overleven, maken ons zeker niet ziek. Dat is zeer, zeer onwaarschijnlijk.'


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen