Lifestyle20 dec '17 19:09Aangepast op 21 dec '17 11:23

Waarom het maken van een wassen beeld niet meevalt

Auteur: BNR Webredactie

De Amerikaanse Madame Tussauds blunderde met een slecht lijkende Trump. Het maken van een wassen beeld is niet makkelijk, Madame Tussauds Amsterdam legt uit waarom.

De niet zo goed lijkende Donald Trump in de Hall of Presidents-attractie in Walt Disney World in Orlando, Florida. Hij beweegt zijn hoofd en armen en geeft een korte speech.
De niet zo goed lijkende Donald Trump in de Hall of Presidents-attractie in Walt Disney World in Orlando, Florida. Hij beweegt zijn hoofd en armen en geeft een korte speech. (Hollandse Hoogte / AP)

Het maken van een wassen beeld is niet makkelijk. Dat bleek deze week nog maar eens toen in Amerika een bewegend wassen beeld van Donald Trump, gemaakt door Disney, werd onthuld. Mede omdat de echte Trump nogal wat kilo's is aangekomen sinds het beeld was gemaakt, leek het niet echt meer op hem.

Bij Madame Tussauds in Amsterdam kunnen ze daarover meepraten. Daar hebben ze een hele afdeling die er een dagtaak aan heeft om ervoor te zorgen dat beelden blijven lijken. Want mensen worden ouder, dikker, dunner, of laten weer eens een tatoeage zetten...

Justin Bieber in Madame Tussauds Amsterdam en verslaggever Harmen van der Veen
Justin Bieber in Madame Tussauds Amsterdam en verslaggever Harmen van der Veen (BNR)

Gerelateerde artikelen