Lifestyle21 dec '17 11:15

Veel wijn in de kerstpakketten

Auteur: BNR Webredactie

Wijn en de feestdagen: het blijft een succesvolle combinatie. Uit een rondgang van BNR langs de grote leveranciers blijkt dat veel kerstpakketten een flesje rood, wit of bubbels bevatten.

Hoeveel wijn er exact geleverd wordt is moeilijk te zeggen, maar een aantal grote leveranciers van kerstpakketten deed voor ons een poging. Bij Stegman worden dit jaar tussen de 350.000 en 400.000 pakketten verstuurd; 60 tot 70 procent hiervan bevat een fles wijn. Italiaans is populair, Verdicchio, Valpolicella en natuurlijk Cava doen het goed.

Makro verstuurt een slordige anderhalf miljoen pakketten. Qua populariteit van de wijnen was er geen duidelijke winnaar. Een op de drie pakketten bevat een fles wijn.

Kerstpakketten.nl levert dit jaar ongeveer 200.000 kerstpakketten. Vooral Spaanse wijn is daar veel besteld. Een aantal was er niet op te plakken, maar de inkoper liet weten dit jaar meer wijn te hebben geleverd dan in voorgaande jaren. Tot twee keer toe moest er wijn worden bijbesteld.

Spaans

Onder bedrijven hebben we een kleine steekproef gehouden. Bij de bedrijven die wijn uitdelen was veel Spaanse wijn te bespeuren. Bij KPN krijgen ze dit jaar een flesje biologisch wit uit Spanje. Medewerkers van de provincie Limburg kregen een Spaanse Cabernet Sauvignon. Bij de ASN Bank werd een Olivares Tinto aangeboden. Maar bij de meeste grote bedrijven die we spraken stellen mensen zelf een pakket samen.

Bij BNR krijgen we dit jaar Franse wijn: een Bourgogne van Maison Verget en een Bordeaux van Château du Moulin Noir.

Gerelateerde artikelen