Lifestyle22 dec '17 07:17Aangepast op 22 dec '17 07:57

Vega-kerst rukt op

Auteurs: Kay Rutten en Wesley Schouwenaars

Uit gegevens van de Albert Heijn, Plus en Jumbo blijkt dat de verkoop van vegetarisch eten tijdens de kerstdagen oprukt. Ook de interesse naar vegetarische kerstrecepten neemt volgens de drie toe.

(Foto: HH)

Vegetarisch eten tijdens de kerstdagen is in opkomst. Niet alleen vleesvervangers doen het goed, er is ook een verschuiving aan de gang richting de groentes. Dat concludeert Albert Heijn met behulp van hun website. Van de top 10 meest gelezen recepten is het merendeel vegetarisch.

Bij supermarktketen Plus en Jumbo zien ze een vergelijkbare trend. Daar zien ze het hele jaar al dat vegetarische recepten populair zijn. Voor de feestdagen verwachten ze dus ook een toename ten opzichte van vorig jaar. Naast de vegetarische recepten wordt er ook meer vis verkocht in de supermarkten.

Kookkwaliteiten

Foodwatcher Anneke Ammerlaan volgt de kersttrend op de voet en zegt dat uiteindelijk meer mensen het zouden willen dan dat ze het ook daadwerkelijk doen. 'Ze vinden het toch moeilijk om een center piece op tafel te zetten dat niet uit vlees bestaat. Dat is ook lastig, want het vraagt meer van je kookkwaliteiten.'

Biet Wellington

Supermarkten helpen de klanten soms wel een handje, legt Ammerlaan uit. Als hebben ze daar over het algemeen wel moeite mee omdat de markt zo klein is. 'Er mag natuurlijk niet teveel overblijven na de kerst', zegt Ammerlaan. 'De Lidl verkoopt een carpaccio van biet met courgette. In de Allerhande van de Albert Heijn staat ook een grappig recept: de Biet Wellington.'


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen