Lifestyle11 feb '18 23:27Aangepast op 11 feb '18 23:44

'Crisis is het beste wat Griekenland ooit is overkomen'

Auteur: BNR Webredactie

In de Griekse hoofdstad Athene worden heel veel nieuwe hotels gebouwd. Want toerisme is en blijft toch wel de kurk waar de Griekse economie op drijft. Nu het einde van alle noodsteun in zicht is, moet Griekenland weer op eigen benen staan.

Of dat lukt, onderzoekt Europaverslaggever Jesse Pinster. Hij stuitte vooral op een flink aantal nieuwe hotels. En waar kun je wat dat betreft beter je geluk beproeven dan aan de voet van de Akropolis? Ook de Nederlandse Griek Paul Efmorfidis van het bedrijf Cocomat beproeft er zijn geluk. Hij woont in Amsterdam, maar bouwt in de Griekse hoofdstad momenteel 'één van de mooiste hotels ter wereld'. Nu is het nog grotendeels ruw beton, maar wat er moet verrijzen is een imposant gebouw, belooft hij.

Op de plek van het hotel lagen hele oude ruïnes. Die zijn tijdelijk verplaatst, maar ze zullen te zijner tijd weer terugkomen, als onderdeel van het hotel. 'Dan komt daar glas en loop je óver de ruïnes en zié je hoe het vroeger was.' Efmorfidis is overigens lang niet de enige die een hotel aan het bouwen is. En dat is niet tot zijn onverdeelde genoegen. 'Ik vind het een beetje overdreven. Het is een makkelijke manier om uit de crisis te komen, maar ik denk dat we meer aan productie moeten denken. Zoals Nederland: jullie exporteren bijna 100 biljard groenten.'

Gerelateerde artikelen