Lifestyle4 apr '18 06:35Aangepast op 4 apr '18 09:56

'Stad moet meebetalen aan toeristenspreiding'

Auteur: BNR Webredactie

Amsterdam moet actief meewerken en zelfs meebetalen aan de spreiding van toeristen naar plekken buiten Amsterdam. Dat zegt Rutger Groot Wassink, fractievoorzitter van GroenLinks Amsterdam, sinds de gemeenteraadsverkiezingen de grootste partij in de hoofdstad. Het aantal buitenlandse toeristen in Amsterdam is het afgelopen jaar met 10 procent gegroeid. GroenLinks wil een hotelstop in het centrum, strengere regels voor Airbnb en soortgelijke platforms, en heeft dus geld over voor spreiding naar andere vakantieplekken.

2018-03-27 15:04:25 AMSTERDAM - GroenLinks-lijsttrekker Rutger Groot Wassink (L) met informateur Maarten van Poelgeest tijdens een ontmoeting in de Stopera. GroenLinks is de grootste partij in de hoofdstad na de gemeenteraadsverkiezingen. ANP KOEN VAN WEEL
2018-03-27 15:04:25 AMSTERDAM - GroenLinks-lijsttrekker Rutger Groot Wassink (L) met informateur Maarten van Poelgeest tijdens een ontmoeting in de Stopera. GroenLinks is de grootste partij in de hoofdstad na de gemeenteraadsverkiezingen. ANP KOEN VAN WEEL (ANP)

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen