Lifestyle29 mrt '19 09:52

Nederlanders pessimistisch over toekomst

Auteur: BNR Webredactie

Pessimisten zijn weer in de meerderheid in Nederland, blijkt uit een rapport van het SCP. Meer dan de helft is ontevreden met de richting die Nederland opgaat. Eén op de drie verwacht een economische verslechtering.

Het afgelopen kwartaal maakten we ons vooral zorgen over de economie, waarbij economie voor mensen vooral koopkracht betekent, zegt Paul Dekker, onderzoeker bij het Sociaal Cultureel Planbureau. Verder speelden de energieprijzen, de omhoogvliegende huizenprijzen en de zorgkosten een grote rol.

Daarnaast zijn er dingen die het SCP élk kwartaal tegenkomt, zoals zorgen over dat de politiek verkeerde keuzes maakt en te weinig doet voor de eigen bevolking, de toename van de inkomensongelijkheid en de criminaliteit.

DEN HAAG - Sybrand van Hulst, hoofd van de AIVD, publiceert donderdag in nieuwspoort in Den Haag, het AIVD-rapport 'De gewelddadige jihad in Nederland, actuele trends in de islamitische-terroristische dreiging'. ANP PHOTO EVERT-JAN DANIELS
DEN HAAG - Sybrand van Hulst, hoofd van de AIVD, publiceert donderdag in nieuwspoort in Den Haag, het AIVD-rapport 'De gewelddadige jihad in Nederland, actuele trends in de islamitische-terroristische dreiging'. ANP PHOTO EVERT-JAN DANIELS ( ANP)

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen