BNR logo
  • Nieuws
  • Radio
    • Programmagids
    • AEX Factor
    • Baanbrekende Businessmodellen
    • Beleggerspanel
    • Beter
    • BNR Auto-Update
    • BNR Europa
    • BNR Mobility
    • BNR Sport
    • BNR's Big Five
    • Boardroompanel
    • Boekestijn en De Wijk
    • BREEKT
    • Column Ben van der Burg
    • Column Bernard Hammelburg
    • Column Jaap Jansen
    • Column Marianne Zwagerman
    • Column Paul Laseur
    • Crypto Update
    • Cryptocast
    • De Nationale Autoshow
    • De Nieuwe Wereld
    • De Ochtendspits
    • De Top van Nederland
    • De Wereld
    • Digitaal
    • Duurzaam
    • Economenpanel
    • Eyeopeners
    • Kees de Kort
    • Koplopers
    • Lobbypanel
    • Ondernemerspanel
    • Postma in Amerika
    • Spitsbrekers
    • Tech Update
    • The Daily Move
    • The Friday Move
    • Toon van de Week
    • Vastgoed Gezocht
    • Wereldveroveraars
    • Werkverkenners
    • Wetenschap Vandaag
    • Zakendoen
  • Gemist
    • Alle podcasts
    • All in the Game
    • Amerika Podcast
    • BNR Perestrojkast
    • China Podcast
    • Column Corné van Zeijl
    • Crypto Cowboys
    • Cryptocast
    • De Ben Tiggelaar Podcast
    • Dé Klantenpodcast
    • De Legende van Satoshi Nakamoto
    • De Nieuwsdag
    • De Ondernemerskamer
    • De Technoloog
    • Een Jaar Burgemeester
    • Europa Update
    • Factcheck Europa
    • Het Bromvliegeffect
    • Het Nieuwe Geld
    • Honger
    • IJzige Tongen
    • Italië Podcast
    • Ochtendnieuws
    • Petrolheads
    • Podcast Top 40
    • De Strateeg
    • Space Cowboys
    • Spitsbrekers
    • The Road to Zandvoort
    • Ukrayina
    • Voeding van morgen
    • Vraag het Gommers
    • Werkprofessor
    • Zakendoen De Veranderaars
  • Partners
Lifestyle

De smaak van klassieke wijnen verdwijnt, maar in de VS hebben ze daar wat op gevonden

  • BNR Webredactie
maandag 29 april 2019, 6:59 Update: maandag 29 april 2019, 10:25

De smaak van klassieke wijnen gaat langzamerhand verloren door klimaatverandering. Want stijgende temperaturen en droge zomers vormen een bedreiging voor de beroemdste wijnen. Een oplossing komt wellicht uit een niet-traditioneel wijnland: de Verenigde Staten.

Door klimaatverandering wordt de druif sneller rijp, waardoor er al vroeg meer suikers in de druif zitten en dus meer alcohol, verklaart Marnix Kerstens, wijnimporteur en afkomstig uit een geslacht van wijnhandelaren. Daar wordt de wijn zoeter van. Klassieke wijnen als de Bourgogne en die uit het noordelijke Rhône-gebied verliezen hun elegante en subtiele smaak, constateert Kerstens. Maar in de Verenigde Staten hebben ze een oplossing in huis: daar wordt de alcohol uit de wijn gehaald en teruggebracht van 15 naar 11 procent.

ANP/Jerry Lampen
AkkerbouwDrankenKlimaatLandbouw
Deel dit artikel:

Aanbevolen podcasts

Aarde kan binnen vijf jaar al anderhalve graad opgewarmd zijn

'Klimaatdoelen kabinet niet haalbaar door personeelstekorten'

De geheimen van het zeewierzaadje ontrafeld

Volg de discussie via Facebook of Twitter

Doe mee aan de discussie op onze Facebookpagina of via Twitter (#bnr).
BNR Facebook BNR Twitter
live-studio-image

Populairste podcasts

Klassiekers moeten over op eFuel

De komende economische clusterfuck

Hans Bakker (Floriade) over de uit de hand gelopen begroting

Vertrouwen komt te voet en gaat per Nokia 301

De beursbelofte van 2022 stelt nu al zwaar teleur

  • BNR Nieuwsradio

  • Contact
  • Frequenties
  • Files en flitsers
  • BNR Nieuwsbrief
  • Podcasts
  • RSS feed
  • Disclaimer
  • Zakelijke info

  • Dutch Podcast Awards
  • Adverteren
  • Podcast laten maken
  • Vacature plaatsen op BNR
  • Werken bij BNR
  • Stages
  • FD Mediagroep

  • Company.info
  • Energeia
  • ESB
  • FD
  • FD Mediagroep
  • Investment Officer
  • Listn
  • PensioenPro
  • Download de app

  • Privacy
  • Copyright
  • Cookies
  • Voorwaarden