Lifestyle29 apr '19 06:59Aangepast op 29 apr '19 10:25

De smaak van klassieke wijnen verdwijnt, maar in de VS hebben ze daar wat op gevonden

Auteur: BNR Webredactie

De smaak van klassieke wijnen gaat langzamerhand verloren door klimaatverandering. Want stijgende temperaturen en droge zomers vormen een bedreiging voor de beroemdste wijnen. Een oplossing komt wellicht uit een niet-traditioneel wijnland: de Verenigde Staten.

Door klimaatverandering wordt de druif sneller rijp, waardoor er al vroeg meer suikers in de druif zitten en dus meer alcohol, verklaart Marnix Kerstens, wijnimporteur en afkomstig uit een geslacht van wijnhandelaren. Daar wordt de wijn zoeter van. Klassieke wijnen als de Bourgogne en die uit het noordelijke Rhône-gebied verliezen hun elegante en subtiele smaak, constateert Kerstens. Maar in de Verenigde Staten hebben ze een oplossing in huis: daar wordt de alcohol uit de wijn gehaald en teruggebracht van 15 naar 11 procent.

(ANP/Jerry Lampen)

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen