Lifestyle5 aug '19 13:54Aangepast op 11 aug '19 22:06

Algemeen directeur Eredivisie CV: 'Meer mandaat nodig'

Auteur: BNR Webredactie

Mattijs Manders, de algemeen directeur van de Eredivisie CV, vindt dat het huidige besluitsysteem tussen de achttien clubs van de hoogste Nederlandse voetbalcompetitie te moeizaam is. Nu moeten besluiten overlegd en goedgekeurd worden met een tweederdemeerderheid op een vergadering tussen de clubs. Een duidelijker mandaat voor hem als algemeen directeur om meer leiding en richting te geven aan de besluitvorming zou beter werken, zegt hij in Zakendoen.

De clubs in de hoogste voetbalklasse willen volgens Manders naar een situatie toe waarin er vanuit de Eredivisie wat richting en leiderschap wordt ingezet. Zo hebben ze al een keer nagedacht over een concessiemodel, zoals in de VS. Daardoor moeten ze uiteindelijk aan wat hoge doelen kunnen werken. 'En bijvoorbeeld ik als directeur van de Eredivisie ook daadwerkelijk kan werken aan bepaalde doelstellingen waarvan wij denken dat die goed zijn voor de Eredivisie', zegt Mattijs Manders.

Dat betekent volgens hem ook dat je een beslissing moet nemen die voor club A of B op korte termijn misschien wat minder aantrekkelijk kan zijn. Maar op de lange termijn werken ze aan een doel dat goed is voor de hele Eredivisie.

'Zonder voor ieder besluit naar de vergadering te moeten en met tweederdemeerderheid van stemmen bij wijze van spreke vergaderen over de kleur van de wedstrijdbal. Gelukkig gaat het niet zover', zegt de algemeen directeur Manders. Dat is nu nog de afspraak, maar iedereen merkt dat dat het gecompliceerd maakt zegt hij. Het huidige overlegmodel gaat dus misschien op de schop. Maar concreet is het nog niet, omdat er nog veel besproken moet worden tussen de clubs.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen