Lifestyle27 sep '19 19:45Aangepast op 9 dec '19 16:46

Jeroen Pauw kritisch over Twan Huys en producent Blue Circle

Auteur: BNR Webredactie

Jeroen Pauw was te gast in BNR The Friday Move met Wilfred Genee en gaf scherpe kritiek op producent Blue Circle en presentatoren Twan Huys en Beau van Erven Dorens. 'Die producent is gewoon slecht', zegt Pauw. Ook de overstap van Jinek naar RTL passeerde de revue.

Beau en Eva

Voor Beau gaat het volgens Pauw een voordeel worden dat Eva Jinek overstapt naar RTL. Zij gaat daar afwisselend met Beau van Erven Dorens een talkshow presenteren. Producent Blue Circle maakt volgens Pauw nu een talkshow die nog niet helemaal lekker loopt en heeft daarvoor een show gemaakt met Twan Huys die ook bepaald niet lekker liep. 'Op een gegeven moment kan je niet enkel de presentator de schuld geven', zegt Pauw. Blue Circle moet dus plaatsmaken voor een andere producent. Verder bespreekt Pauw de opvolging van Eva Jinek bij de publieke omroep.

Twan Huys mag van Pauw wel terug naar de publieke omroep, 'maar niet om een talkshow te doen'. Serieuze interviews hoeft Huys niet te doen, volgens Pauw. 'Ik vind dat hij dat gewoon niet kan. Die kansen heeft hij gekregen en hij heeft er niet veel van gebakken.'

Publieke omroep

Of Pauw nog wil doorgaan bij de publieke omroep weet hij nog niet. Het verzoek heeft hem nog niet bereikt en zelfs als het zou komen weet hij nog niet of hij verder gaat. 'Eva Jinek en ik hebben een redactie die ongeveer hetzelfde is. Hoe ontwikkelt dat zich? Kom ik de komende weken op een redactie waar weer eentje weg is?' Pauw doelt op het wegkapen van talent door concurrerende talkshows, zoals die van Jinek.

Jeroen Pauw en Eva Jinek voorafgaand aan de eerste uitzending van 'Pauw & Jinek: De Verkiezingen'. Het programma van BNNVARA en KRO-NCRV trekt in aanloop naar de verkiezingen zeven dagen door het land.
Jeroen Pauw en Eva Jinek voorafgaand aan de eerste uitzending van 'Pauw & Jinek: De Verkiezingen'. Het programma van BNNVARA en KRO-NCRV trekt in aanloop naar de verkiezingen zeven dagen door het land. (ANP LEX VAN LIESHOUT)

Gerelateerde artikelen