Lifestyle11 nov '19 08:53

'Chinees-Indisch restaurant verdient ereplek'

Auteur: BNR Webredactie

Een ereplekje voor de Chinees-Indische keuken in de Nederlandse cultuur. Daar draait het vanavond allemaal om tijdens een benefietdiner, waarmee geld wordt ingezameld voor een film over de Chinese restaurantcultuur.

Het Chinees-Indische restaurant staat symbool voor de plek die de Chinese gemeenschap heeft verworven binnen de Nederlandse maatschappij, zegt regisseur Julie Ng. Al verandert de vraag naar het soort Chinees eten en komt men er steeds meer achter dat de babi pangang eigenlijk helemaal geen Chinees gerecht is. 'In de film zie je mijn missie om de Chinees-Indische restaurantcultuur op de inventaris van het Nederlands immaterieel erfgoed te krijgen.

Chinese koks wokken in restaurant De Gouden Wok in het Zuiderpark in Den Haag.
Chinese koks wokken in restaurant De Gouden Wok in het Zuiderpark in Den Haag. (Martijn Beekman/ANP)

Gerelateerde artikelen