Lifestyle27 dec '19 08:54

Personeel Boeing gaat reizigers geruststellen

Auteur: BNR Webredactie

Het toestel staat nu nog aan de grond, en dat blijft nog even zo. Zojuist werd duidelijk dat het nog niet bekend is wanneer de Boeing 737 Max weer de lucht in gaat. Nu al is duidelijk dat bijna de helft van de passagiers straks niet meer durft te vliegen met de 737 Max.

Luister ook | Topman Boeing stapt op

Naast pogingen het vliegtuig veiliger te maken,komt Boeing met een wel heel bijzondere oplossing: het personeel krijgt instructies om angstige reizigers gerust te stellen. En voor elke situatie krijgen stewardessen een spiekbriefje met uitleg.

'De grootste fout die een steward(es) kan maken is zeggen: ''er is niets om bang voor te zijn''', zegt Lucas van Gerwen, directeur van Stichting Vallk, organisatie die mensen helpt met vliegangst.

Luister ook | Crash Boeing 737 Max: 'De bemanning zou niet goed zijn omgegaan met instructies'

Image
(EPA ERIK S. LESSER)
SCHIPHOL - Een Boeing 737 MAX 8 van TUI op Schiphol. De vliegtuigen staan sinds maart aan de grond, nadat er binnen korte tijd twee exemplaren van dit type neerstortten.
SCHIPHOL - Een Boeing 737 MAX 8 van TUI op Schiphol. De vliegtuigen staan sinds maart aan de grond, nadat er binnen korte tijd twee exemplaren van dit type neerstortten. (ANP SEM VAN DER WAL)

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen