Lifestyle27 dec '19 09:36Aangepast op 30 dec '19 10:22

Vuurwerk blijft onverminderd populair

Auteur: BNR Webredactie

Ondanks alle discussies blijven Nederlanders massaal geld uitgeven aan vuurwerk. De bestedingen in de voorverkoop zijn met vijf procent gestegen. Zo blijkt uit cijfers die BNR heeft opgevraagd bij, Pyrotechniek Nederland, Branchevereniging Consumentenvuurwerk Nederland.

Landelijk zijn de bestedingen in de voorverkoop gestegen. De officiële vuurwerkverkoop gaat morgen van start. Onze verslaggever Jigal staat bij een autogarage in Abcoude dat vandaag wordt omgetoverd tot verkooppunt. 'Er zit hoge marge op vuurwerk, maar vergis je ook niet over welke grote kosten je moet maken om vuurwerk te kunnen verkopen en opslagen', zegt Michiel Meijer.

Luister ook | Vorig jaar helft woningbranden door vuurwerk

Een Chinese rol in een vuurwerkhandel in Rijswijk. Drie dagen voor de jaarwisseling mag het vuurwerk verkocht worden. Chinese rollen en single shots zijn vanaf volgend jaar verboden.
Een Chinese rol in een vuurwerkhandel in Rijswijk. Drie dagen voor de jaarwisseling mag het vuurwerk verkocht worden. Chinese rollen en single shots zijn vanaf volgend jaar verboden. (ANP KOEN VAN WEEL)

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen