Lifestyle30 dec '19 18:08Aangepast op 31 dec '19 07:47

Fortnite uitgegroeid tot game van decennium

Auteur: BNR Webredactie

Binnen drie jaar is Fortnite uitgegroeid tot het spel van dit decennium. Het is in korte tijd veel populairder geworden dan veel andere games in de afgelopen tien jaar.

Luister ook | Youtuber Royalistiq trekt miljoenenpubliek op Fortnite

Blijvende groei

Een beroemde Fortnite-speler werd zelfs door Time verkozen tot één van de honderd meest invloedrijke personen. En de verwachting is dat de game met meer dan 200 miljoen actieve spelers wereldwijd, zal blijven groeien. 'Het is een combinatie van meerdere factoren, het is gratis, je kan het overal op spelen en het is gewoon heel erg leuk', zegt gamejournalist Erik Nusselder.

Luister ook | Nederlandse game-industrie loopt steeds verder achter

Fortnite-speler Royalistiq speelt voor het Rode Kruis tegen 99 andere BN'ers, influencers en fans live Fortnite in het AFAS Circustheater. Op het YouTube-kanaal van Royalistiq kunnen fans meekijken met het evenement via een livestream.
Fortnite-speler Royalistiq speelt voor het Rode Kruis tegen 99 andere BN'ers, influencers en fans live Fortnite in het AFAS Circustheater. Op het YouTube-kanaal van Royalistiq kunnen fans meekijken met het evenement via een livestream. (ANP Phil Nijhuis)

Gerelateerde artikelen