Lifestyle6 jan '20 16:02

Weinig rendement voor streamingdiensten bij Golden Globes

Auteur: BNR Webredactie

'Once Upon A Time... in Hollywood' en '1917' zijn de grote winnaars geworden van de Golden Globes. Zij wonnen de prijzen voor beste comedy of musical, en beste drama.

(EPA)

Streamingsdienst Netflix sleepte de meeste nominaties in de wacht, maar ging met vrijwel lege handen naar huis. Van de 34 nominaties won het er maar twee. Het is een raadsel waar dat spaak is gelopen, zegt filmcriticus Omar Larabi. Volgens hem zijn de uitstekende arthouse-films The Irishman en Marriage story opzichtig genegeerd. De juryleden van de Golden Globes zouden nog erg conservatief zijn wat betreft de streamingdiensten.

Show

Opvallend was ook dat er geen vrouwen waren genomineerd voor beste regie. Larabi hoopt dat de Oscars een bevredigender resultaat opleveren. Bij de uitreiking was ook veel aandacht voor de bosbranden in Australië en het veranderende klimaat. De comedian Ricky Gervais stond wederom garant voor harde grappen over mensen in de zaal.

Veranderende filmmarkt

De filmmarkt is met de relatief nieuwe streamingdiensten hard aan het veranderen. Grote uitgevers zoals NBC en Warner hebben rechten op veel titels die Netflix eerder verhuurde. Omdat die nu zelf inzien dat ze die titels zelf willen exploiteren staat weer een nieuwe verandering op de stoep.

Lees ook | Streamingdiensten moeten investeren in Nederlandse films en series


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen