Lifestyle15 jan '20 13:52

Nederlandse dance blijft goed en groeien in waarde

Auteur: BNR Webredactie

Nederlandse dj's blijven onverminderd populair. Al tientallen jaren doet Nederland het goed in de dancemuziek. Niet gek dus dat de exportwaarde van de Nederlandse popmuziek blijft groeien. In 2018 bedroeg die ruim 216 miljoen euro.

( ANP Kippa)

Hoe kan het nou dat een land als Nederland zo uitblinkt in het dj-circuit? Volgens Atze de Vries, muziekjournalist van 3voor12, zijn er meerdere redenen te bedenken. Rond het jaar 2000 brak een aantal Nederlandse dj's internationaal door. Dat kwam mede door de voorzieningen en mogelijkheden. 'Dat is echt de basis onder alles.'

Niet alleen de vooraanstaande artiesten komen uit Nederland. Van de mensen achter de schermen horen ook een aantal Nederlanders bij de top van de wereld. Zo is de grootste hit van vorig jaar geproduceerd door een 19-jarige Nederlander.

Luister ook | BNR's fab four van de muziekindustrie

Over optredens hoeven de dj's zich ook geen zorgen te maken. De eerste 21 plekken op de lijst van artiesten met de meeste buitenlandse optredens worden gevuld door dj's. Afrojack stond bovenaan met 135 optredens in een jaar. Opvallend was dat de jaren-90 groep Vengaboys ook nog 82 keer over de grens het podium op mocht. Daarmee staan ze op plek 24, terwijl Andre Rieu net de top 30 haalde.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen