Lifestyle27 jan '20 18:33

Drag queens en kings populairder dan ooit

Auteur: BNR Webredactie

Drag queens en kings zijn populairder dan ooit in Nederland. De performers die met visagie, pruiken en mode een extravagant alter ego creëren, worden steeds vaker geboekt. Maar kunnen Nederlandse Kings en Queens er ook een beetje aan verdienen?

Hoax LeBeau

Een uur of drie is Joost Gimbel ermee bezig om zichzelf te transformeren tot Hoax LeBeau. Danielle Jiskoot oprichter van The Drag Agency en en Joost Gimbel vertellen over de drag scene in Nederland. Om met één look te beginnen, heb je al snel een startkapitaal van 1.000 euro nodig. 'Het hangt er heel erg vanaf wat je doet en waar je staat en hoe vaak om te weten of je ervan kan leven', zegt Gimbel.

RuPaul's Drag Race

Volgens Gimbel zijn de drags die kunnen ervan kunnen leven op twee handen te tellen. Maar het fenomeen is nu steeds populairder aan het worden. De Amerikaanse serie 'RuPaul's Drag Race' is populair en toont aan dat drag queens en kings steeds vaker op podia staan en op de televisie komen. 'Er zijn steeds meer drag queens en ik denk dat dat er zeker een grote hand in heeft', zegt Jiskoot.

Gerelateerde artikelen