Lifestyle25 feb '20 19:30Aangepast op 26 feb '20 07:20

Warner Bros wil pretpark in Parijs

Auteur: BNR Webredactie

Filmstudio Warner Brothers wil een pretpark bouwen in Parijs en daarmee de strijd aan gaan met Disney Land. Dat beweert althans de goed ingevoerde Amerikaanse pretparkwebsite 'Theme Park University'.

Verslaggever Kees Dorresteijn zocht uit of Disney zich zorgen moet maken. Hij sprak Erwin Taets, pretparkdeskundige van de Katholieke Universiteit Leuve. Volgens Taets is het een tendens die je overal ter wereld ziet. 'Als een succesvol pretpark zich vestigt, gaat de concurrentie daar niet zo ver mogelijk vanaf zitten, maar juist dichtbij.' Bezoekers kunnen dan als het ware zo doorlopen.

Theme Park University:: Warner Brothers Looking to Create New Parks Featuring Wonka, The Matrix, Lord of The Rings and More

Dure business

Pretparken, zegt Taets, zijn vaak de meest consistente poot van een hele business. Warner bijvoorbeeld zou daarmee verliezen die zijn geleden op filmgebied, weer kunnen goedmaken. Maar de pretparkindustrie is een dure business. 'Afhankelijk van hoe groot het wordt en of het al of niet indoor wordt, kun je zo'n park opbouwen tussen pakweg 500 miljoen en 6 miljard euro.' En een waarschuwing voor Warner: in Parijs is het Disney nooit gelukt om uit de rode cijfers te komen.

Lees ook | Warner Brothers kondigt vierde deel 'The Matrix' aan

(ANP)

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen