Lifestyle20 mrt '20 15:32

'Extra supermarktuurtje ouderen werkt averechts'

Auteur: BNR Webredactie

Vanaf maandag kunnen 70-plussers tijdens een speciaal voor hen gereserveerd uurtje in alle rust naar Albert Heijn, tussen 07.00 tot 08.00 uur. Maar dat kan wel eens averechts gaan werken, waarschuwt ouderenbond ANBO.

Medewerkers Albert Heijn werken achter plastic
Medewerkers Albert Heijn werken achter plastic ( ANP / Robin Utrecht)

De bond denkt wel dat de actie goed bedoeld is, maar als oudere mensen zich goed voelen, is er geen enkele reden om niet naar buiten te gaan. 'Het is een sympathiek idee, maar een aantal supermarkten heeft dit al eerder gedaan. Wij horen van mensen dat ze in de winkel worden nageroepen als ze op een ander tijdstip boodschappen doen. Ouderen voelen zich beperkt tot dat ene uurtje en dat willen we niet.'

Lees ook | Liveblog Coronavirus

Vakken vullen

Na het uurtje voor ouderen gaan de winkels pas open voor andere klanten, zegt Ronald van der Aart van Albert Heijn. Ook Jumbo voert de maatregel in. Veel ouderen zijn bang dat ze overdag in drukke winkels besmet raken. 'Ze kunnen speciaal boodschappen doen zonder dat wij vakken aan het vullen zijn en zonder dat de winkel heel druk is met andere mensen.' Ook Jumbo voert de maatregel in, nu veel ouderen zijn bang dat ze overdag in drukke winkels besmet raken.

Dossier | Coronavirus

Gerelateerde artikelen