Lifestyle9 apr '20 17:07

Mojo: blaas hele festivalseizoen af

Auteur: BNR Webredactie

Nederlandse festivalorganisatoren willen duidelijkheid van het kabinet over de periode na 1 juni. Tot nu toe zijn festivals tot die datum verboden, maar wat daarna gebeurt is onzeker. Directeur Ruben Brouwer van Mojo Concerts roept het kabinet daarom op om nu al een besluit te nemen over de periode tot 1 september.

Mojo is zelf bij een stuk of tien festivals betrokken, en als je naar de hele branche kijkt, gaat het om zeker 1200 festivals, zegt Brouwer. Hij vindt dat het kabinet het voorbeeld van Denemarken moet volgen, dat alle festivals al tot september heeft platgelegd. 'Ik denk dat de branche er heel veel baat bij heeft dat er snel duidelijkheid komt over een langere periode dan tot 1 juni. Iedereen zit daar nu met smart op te wachten.'

Voorbereidingen

Zolang die duidelijkheid er niet is, moet de branche namelijk doorgaan met voorbereiden. Dat brengt een groot risico met zich mee. Volgens Brouwer voelt iedereen wel aan dat de festivals ook na 1 juni niet door kunnen gaan, alleen weten we dat nu nog niet. Een festival kan weliswaar ook zelf besluiten dat het niet doorgaat, maar dan zit je vaak met contracten met - buitenlandse - artiesten en met leveranciers. En er kunnen problemen opdoemen met verzekeraars, omdat er, zolang het kabinet niets heeft besloten, nog geen sprake is van overmacht.

Lees ook | Liveblog Coronacrisis

Image
( ANP Kippa)

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen