Lifestyle15 jun '20 06:44Aangepast op 15 jun '20 08:50

Nederland loopt zich warm om te gaan vliegen

Auteur: BNR Webredactie

Nederlanders maken zich op om deze zomer het vliegtuig in te stappen. Blijkt allemaal uit een analyse van vliegticketvergelijker Skyscanner. De afgelopen twee weken werden er 45 procent meer tickets geboekt dan de periode ervoor en er werd 40 procent vaker naar bestemmingen gezocht. Minister Blok maakte dit vanochtend op Schiphol bekend, samen met zijn Franse collega, staatssecretaris voor Europese Zaken Amelie De Montchalin. Politiek verslaggever Sophie van Leeuwen sprak met de minister.

Minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken (VVD)
Minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken (VVD) ( ANP Bart Maat )

Feestelijk moment

Volgens Van Leeuwen is het onwaarschijnlijk druk op Schiphol met mensen die op vakantie gaan. 'We zijn hier omdat het vandaag toch een beetje een feestelijk moment is. U kunt weer op reis, maar blijf letten op de lokale veiligheidsmaatregelen', zegt Blok. 'Een belangrijk criterium voor ons is de plaatselijke gezondheidssituatie en of buitenlandse toeristen welkom zijn'.

Maar nog niet alle grote landen zijn open

'We gaan ervan uit dat de minister-president vanavond aankondigt dat dat ook Spanje, Zweden en Griekenland worden vrijgegeven', zegt managing director Arjan Kers van Tui Nederland.

Luister ook | Vliegtickets gemiddeld 20 procent goedkoper

Drukker dan de weken ervoor

Volgens Kers is het 'zeker drukker dan de weken ervoor' en is het nog onduidelijkheid wanneer de grote vakantielanden open gaan. Kers verwacht dat veel mensen de komende tijd hun boekingen gaan realiseren. De Schengenzone is al grotendeels open. Voor zestien landen binnen de EU geldt dat het reisadvies van code oranje naar geel gaat. Alleen Spanje Zweden en Griekenland worden nog niet vrijgegeven.

Luister ook | ChristenUnie: einde aan ongebreidelde groei luchtvaart

Lees ook | Liveblog Coronacrisis


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen