Lifestyle6 jul '20 06:19Aangepast op 6 jul '20 07:05

Buitenlandse reislust neemt fors toe

Auteur: BNR Webredactie

In juni zijn aanzienlijk meer reisverzekeringen afgesloten dan in de maanden ervoor. Navraag bij onder meer Pricewise en Independer leert dat over de hele linie 50 tot 60 procent meer reisverzekeringen worden verkocht, al wordt het niveau van vorig jaar nog niet bereikt. Het wijst op een inhaalslag in het aantal geboekte buitenlandse reizen.

Bij Pricewise gingen er 30 tot 40 procent meer reisverzekeringen over de toonbank, bij Independer verviervoudigde het aantal reisverzekeringen ten opzichte van mei. Mensen kiezen vaak voor een doorlopende reisverzekering; de verkoop van kortlopende verzekeringen, die je bijvoorbeeld bij een vliegticket kunt kopen, ligt nog vrijwel helemaal stil. De verzekeringspremie is nauwelijks gestegen door de coronacrisis, meldt Moneyview.

Beluister ook | Calamiteitenfonds voldoet absoluut niet

Dat geldt niet voor de polisvoorwaarden: bij alle reisverzekeringen nam de dekking fors af. Dat betekent dat je voor hetzelfde geld een aanzienlijk minder aantrekkelijke polis krijg. Pricewise kreeg naar eigen zeggen 'belachelijk veel telefoontjes' over die dekking: normaal gesproken wordt daar nauwelijks over gebeld, eind mei en begin juni ging het al gauw om honderden telefoontjes per dag.

Beluister ook | Perestrojkast | Rondje om de regio

Veel verzekeraars hadden een premie voor een pandemie, die is wel gekort. Verder valt het wel mee wat de verzekeraars schrappen, zegt Bas Knopperts, reisverzekeringsexpert van Independer. 'Als je al een reis had geboekt vóór de uitbraak, blijft die gewoon geldig. Als je al een verzekering had en je boekt nu een reis, dan hoef je niet op een dekking te rekenen. Een verzekering is een persoonlijk iets en corona is zo'n wereldwijd probleem dat dat voor verzekeraars nauwelijks is te behappen.'

( ANP Xtra / Lex van Lieshout)

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen