
En dat luistert nauw, zo'n bakkie, zegt barista Liesbeth Sleijster van Butterfly Coffee. Sinds een jaar of tien geeft ze trainingen en advies ze bedrijven over de smaak van koffie op de werkvloer. Goede automaten zijn er wel degelijk, zegt ze, maar alles staat of valt bij een goede afstelling. 'Daar kan al heel veel in gedaan worden; je kunt er veel meer smaak uit krijgen, ook door de juiste smaken erin te doen.'
Luister terug | Back to Business | Coronaproof met ruimtesensor
Het aantal mogelijkheden om een aantrekkelijk kopje koffie te zetten is legio, zegt Sleijster. 'Je kunt koffie zelf opschenken, je kunt koffie uit een automaat halen, filterkoffie zetten of een espressomachine gebruiken. Zeker op het werk kun je niet allemaal je koffie staan opschenken, hoewel ook dat tegenwoordig makkelijker is.' Nu mensen weer meer op kantoor gaan werken, voorziet Sleijster een revolte. 'Niet zozeer tegen de koffiemachine, maar wel tegen de smaak.'
Lees ook | Werkprofessor | Mentale fitheid, een kwestie van trainen