Lifestyle21 okt '20 08:45Aangepast op 21 okt '20 17:04

De Hummer is terug, maar wel elektrisch

Auteur: Noud Broekhof

De Hummer maakt een comeback, maar niet zoals je hem kent. General Motors brengt het bakbeest volledig elektrisch op de markt.

De Hummer nieuwe stijl: geen V8 dieselmotor meer, maar volledig elektrisch
De Hummer nieuwe stijl: geen V8 dieselmotor meer, maar volledig elektrisch (GMC)

Vannacht werd de 'Hummer EV' tijdens de Word Series honkbal gepresenteerd. De auto is een moderne interpretatie van de Hummer die we kennen, gebaseerd op een militair voertuig (de Humvee). 'Vroeger was de Hummer de ultieme middelvinger naar het klimaat. Had je lak aan alles, dan reed je in een Hummer. Nu is hij elektrisch, dat is natuurlijk wel een statement. Zelfs de Hummer gaat met z'n tijd mee. Dat gaat mensen denk ik wel aanspreken', zegt Noud Broekhof van De Nationale Autoshow.

CrabWalk

General Motors noemt de Hummer EV een SUT (Sport Utility Truck) en gaat daarmee de strijd aan met de Tesla Cybertruck van Elon Musk. De auto wordt gebouwd op een nieuw elektrisch platform en maakt gebruik van een nieuw ontwikkeld batterijpakket. Hij krijgt een actieradius van meer dan 350 mijl (560 kilometer). Het topmodel heeft drie elektromotoren, een vermogen van 1000 pk en hij gaat van 0 tot 60 mph in 3 seconden. Een bijzonder optie aan boord is de 'CrabWalk'. Daarmee kan de Hummer EV zich net als een krab diagonaal voortbewegen.

Europa

De eerste elektrische Hummers rollen over een jaar van de band in Detroit. Een jaar later verschijnt het topmodel op de weg. De goedkopere versies komen pas in 2023 en 2024 op de markt. Het is nog niet duidelijk of de auto ook naar Europa komt. 'Ik vrees van niet. General Motors heeft zich teruggetrokken uit Europa na de verkoop van Opel, maar het zou wel leuk zijn.' De Hummer werd in het verleden geïmporteerd door autodealer Kroymans.

UPDATE Het topmodel van de Hummer EV, de Edition 1, was binnen een uur uitverkocht, meldt de Amerikaanse website Electrec.

(GMC)
(GMC)
(GMC)
(GMC)

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen