Lifestyle27 nov '20 21:50

Deze Nederlander ging al driftend viral

Auteur: Noud Broekhof

Rij-instructeur Dennis Retera ging deze week al drifend viral. Met de Porsche Taycan wist hij het record van de langste drift met een elektrisch voertuig te pakken.

Dennis Retera
Dennis Retera (Porsche)

Retera, werkzaam bij bij Porsche in Duitsland, driftte 55 minuten, 210 rondjes, waarin hij 42 kilometer heeft afgelegd met een gemiddelde snelheid van 46 km/h. En dat is goed voor het Guinness World Records boek. 'Ik heb nog steeds last van de naweeën', grapt Retera in De Nationale Autoshow.

Flow

Het vasthouden van de concentratie, dat was volgens de rij-instructeur van Porsche het belangrijkste tijdens de recordpoging. 'Maar als je eenmaal lekker in de flow zit dan gaat de tijd eigenlijk best snel voorbij.'

Lees ook | Porsche opent schatkamer met nooit vertoonde modellen

Retara had liever het hele uur volgemaakt, maar dat zat er helaas niet in omdat de batterij van de Taycan na 55 minuten driften leeg was. 'Ik had op dat moment nog wel door kunnen gaan', zegt hij.

De beelden van het record gingen eerder deze week de hele wereld over. 'Ik ben Porsche super dankbaar dat ik deze mogelijkheid kreeg.'

Gerelateerde artikelen