Lifestyle5 jan '21 17:05

Evenementenbranche eist duidelijkheid van het kabinet

Auteur: Freek Morren

De evenementenbranche wil op 1 februari weten waar ze aan toe zijn, anders gaat het komende evenementenseizoen niet door, dat meldt de alliantie van Evenementenbouwers met een advertentie in verschillende kranten. Ook willen ze een garantiefonds zoals de evenementensector in Duitsland heeft gekregen.

Jolanda Jansen is directeur van Ahoy en woordvoerder van de Alliantie van Evenementenbouwers, zij vertelt in het nieuwe radioprogramma BNR BREEKT dat ze goede kansen ziet om deze zomer weer evenementen te organiseren. 'Door het vaccineren en de ontwikkelingen met sneltesten denken wij dat veel evenementen door kunnen gaan deze zomer.'

Volgens Jolanda Jansen willen de organisatoren van evenementen graag starten met de voorbereidingen, maar dat gaat alleen de overheid garant staat. 'Mocht het om gezondheidsredenen dan toch niet mogelijk zijn om evenementen door te laten, vergoed dan de kosten die we tot dan toe gemaakt hebben. In de toekomst willen we dit ook terug betalen, maar we hebben nu geen vet meer op de botten'.

Een vol Ahoy Rotterdam.
Een vol Ahoy Rotterdam.

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen