Lifestyle12 feb '21 18:15Aangepast op 13 feb '21 11:40

Sportwagenbouwer Burton grotendeels verkocht

Auteur: Noud Broekhof

De Nederlandse sportwagenbouwer Burton Car Company is grotendeels verkocht. Na ruim twintig jaar vinden de oprichters, de gebroeders Göbel, het tijd voor een nieuwe uitdaging. Ze verkopen 75 procent van hun belang.

Iwan Göbel
Iwan Göbel (Noud Broekhof)

Volgens Iwan Göbel, één van de oprichters, werd het tijd dat Burton in een nieuwe fase beland. 'We willen er wel graag bij betrokken blijven, dus we houden 25 procent, maar er is een mooie koper voorbij gekomen waarvan we denken dat zij het nog professioneler kunnen maken', zegt hij in De Nationale Autoshow.

Bovendien zien de broers zichzelf meer als ondernemers. Het managen van een bedrijf vinden ze minder leuk. 'We hebben inmiddels 44 medewerkers in dienst en daar ben je druk mee. Dat is eigenlijk waar we niet zo goed in zijn.'

De broers blijven betrokken bij innovatieprojecten van het automerk. Ook willen ze graag een boot ontwikkelen.

2CV

De Burton Car Company verkoopt sportwagens op basis van een Citroën 2CV, de lelijke eend. 'Je kunt de auto kant-en-klaar kopen, maar de meeste mensen kopen hem als bouwpakket', zegt Göbel.

Door de coronacrisis is de verkoop van 2CV-onderdelen, een belangrijk onderdeel van het bedrijf, flink toegenomen. De omzet steeg afgelopen jaar met 29 procent. 'Aan je auto sleutelen dat kan natuurlijk wel in je eigen schuur.'


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen