Lifestyle23 feb '21 12:14Aangepast op 23 feb '21 12:50

Disney+ krijgt grote toevoeging titels voor volwassenen

Auteur: BNR Webredactie

Vandaag komen er ruim 300 nieuwe titels bij op Disney+, van de duizend titels die uiteindelijk aan het streamingplatform moeten worden toegevoegd. Geen prinsessenfilms, maar klassiekers als Die Hard en The Walking Dead komen erbij. De titels van entertainmentmerk Star worden namelijk toegevoegd aan het Disney-assortiment.

Beluister ook | Disney+ breidt sneller uit dan gepland

Netflix

Filmjournalist Omar Larabi ziet dat Disney+ misschien kan gaan concurreren met het ultieme streamingplatform: Netflix. 'Er zitten heel veel titels tussen, zoals Die Hard, die tot de verbeelding spreken. Als je die allemaal bij elkaar bekijkt zitten er wel heel veel toffe, originele titels tussen.' Verder ziet Larabi dat de aankoop van FOX door Disney in de toekomst ook nog zijn vruchten kan afwerpen.

Succes

Het succes van Disney+ heeft meerdere redenen. 'Onder meer omdat sommige titels heerlijk worden bekeken. Daarnaast zijn de moederbedrijven die How I Met Your Mother of Grey's Anatomy hebben gemaakt nu eigendom van Disney. Nu gaan ze het dus zelf aanbieden in plaats van via Netflix.' De groei van Disney+ in het afgelopen jaar is tekenend voor het succes van het platform. 'Wereldwijd heeft het nu zo'n 95 miljoen abonnees. Netflix zit op zo'n 204 miljoen abonnees. Maar je moet je realiseren dat Disney+ dat op hele korte tijd heeft gedaan.'

Beluister ook | NPO gaat dramaseries maken met streamingdiensten

Gerelateerde artikelen