Lifestyle12 mei '21 16:16Aangepast op 12 mei '21 17:37

Alrosa-diamant schittert in Genève

Auteur: BNR Webredactie

Vandaag wordt de ‘Alrosa Spectacle'-diamant geveild in Genève. De opbrengst van de Russische diamant wordt geschat op zestien miljoen euro. Dat het een bijzondere diamant is, kun je volgens Benno Leeser, president-directeur van juwelier Gassan Diamonds, aflezen aan deze schattingswaarde.

'De Alrose Spectacle staat echt op zichzelf- compleet uniek’, zegt Leeser. Het slijpen van de diamant duurde één jaar en acht maanden. Het is knap dat deze diamant na het slijpen nog honderd karaat is. ‘Het ruwe materiaal was ongeveer tweehonderd karaat en na het slijpen heeft de Alrosa nog de helft over én bezit negenenveertig facetten’, meldt Leeser.

Bron: Pexels
Bron: Pexels

De Alrosa geeft weer hoe populair de diamantenbusiness op dit moment is, al is deze sector ook aan vernieuwing toe. ‘Wij moeten ons als sector en vooral als bedrijf meer focussen op de duurzaamheid van onze producten’ zegt Leeser. Toch is het volgens hem niet nodig om volledig over te gaan op synthetische diamanten, zolang de focus maar ligt op duurzaamheid en vernieuwing.

Luister terug | Sotheby's veilt 'perfecte diamant'


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen