BNR Nieuwsradio
Nieuws
Programma's
Programmagids BNR BREEKT Beter Beurswatch BNR's Big Five BNR Doorpakkers BNR Slimme Koppen BNR Sportzaken Boekestijn en De Wijk Bouwmeesters De BNR Techniektour De Nationale Autoshow De Eeuw van mijn Dochters De Ochtendspits De Wereld Digitaal Ondernemersdesk BNR In de Middag The Friday Move The Green Quest Werkverkenners Zakendoen
Podcasts
Alle podcasts Brand Stories Columns Amerika Podcast Baanbrekende Businessmodellen BNR Perestrojkast China Podcast Cryptocast De Ben Tiggelaar Podcast De Strateeg De Technoloog Eenmaal andermaal EuropaMania Goede Reispodcast Newsroom Onderzoeksraad der dingen Ongekend in Vredestijd Petrolheads Newsroom Den Haag Space Cowboys Vraag het Gommers Spitsbrekers Tech Update De Klantenpodcast Tinbergen en de economie van morgen Wetenschap Vandaag Werkprofessor Wij in de toekomst Column Corné van Zeijl Sportzaken Stop! De podcast ZZP Café
Gemist
Brand Stories
Nieuwsbrief
SMART Radio
Podcast Awards
BNR App
Adverteren
Adverteren BNR podcast
Frequenties
Over BNR
Contact
Meer
Nieuws
Programma's
Programmagids BNR BREEKT Beter Beurswatch BNR's Big Five BNR Doorpakkers BNR Slimme Koppen BNR Sportzaken Boekestijn en De Wijk Bouwmeesters De BNR Techniektour De Nationale Autoshow De Eeuw van mijn Dochters De Ochtendspits De Wereld Digitaal Ondernemersdesk BNR In de Middag The Friday Move The Green Quest Werkverkenners Zakendoen
Podcasts
Alle podcasts Brand Stories Columns Amerika Podcast Baanbrekende Businessmodellen BNR Perestrojkast China Podcast Cryptocast De Ben Tiggelaar Podcast De Strateeg De Technoloog Eenmaal andermaal EuropaMania Goede Reispodcast Newsroom Onderzoeksraad der dingen Ongekend in Vredestijd Petrolheads Newsroom Den Haag Space Cowboys Vraag het Gommers Spitsbrekers Tech Update De Klantenpodcast Tinbergen en de economie van morgen Wetenschap Vandaag Werkprofessor Wij in de toekomst Column Corné van Zeijl Sportzaken Stop! De podcast ZZP Café
Gemist
Brand Stories
Nieuwsbrief
SMART Radio
Podcast Awards
BNR App
Adverteren
Adverteren BNR podcast
Frequenties
Over BNR
Contact
BNR Nieuwsradio
Nieuws
Programma's
Programmagids BNR BREEKT Beter Beurswatch BNR's Big Five BNR Doorpakkers BNR Slimme Koppen BNR Sportzaken Boekestijn en De Wijk Bouwmeesters De BNR Techniektour De Nationale Autoshow De Eeuw van mijn Dochters De Ochtendspits De Wereld Digitaal Ondernemersdesk BNR In de Middag The Friday Move The Green Quest Werkverkenners Zakendoen
Podcasts
Alle podcasts Brand Stories Columns Amerika Podcast Baanbrekende Businessmodellen BNR Perestrojkast China Podcast Cryptocast De Ben Tiggelaar Podcast De Strateeg De Technoloog Eenmaal andermaal EuropaMania Goede Reispodcast Newsroom Onderzoeksraad der dingen Ongekend in Vredestijd Petrolheads Newsroom Den Haag Space Cowboys Vraag het Gommers Spitsbrekers Tech Update De Klantenpodcast Tinbergen en de economie van morgen Wetenschap Vandaag Werkprofessor Wij in de toekomst Column Corné van Zeijl Sportzaken Stop! De podcast ZZP Café
Gemist
Brand Stories
Nieuwsbrief
SMART Radio
Podcast Awards
BNR App
Adverteren
Adverteren BNR podcast
Frequenties
Over BNR
Contact
BNR's Huissnob

Culinaire excessen met een prikkelende afdronk

  • Thijs Baas
woensdag 30 november 2016, 14:12
'Waarom mot 1,7 kilo druiven en een beetje prik meteen honderden euro's kosten?

Over de innige verstrengeling van champagne en culinaire hoogstandjes kun je urenlang oreren. Maar om het niveau van zomaar een belletjeswijn te ontstijgen en het imago ook in culinaire kringen wat op te krikken, heeft Dom Perignon een monsterverbond gesloten met vier executive chefs. En hun sommeliers.

Foto: EPA
Foto: EPA

Er is de meer prestigieuze champagnemerken veel aan gelegen om zich positief te afficheren, want champagne zit tóch met een wat decadent imago. Want de consument is wel degelijk te verleiden, zegt Van Regteren Altena. 'Je kunt er wel degelijk een bepaalde tong voor ontwikkelen.' En dan heeft hij het niet over flesjes van een tientje of vijftig. 'Dan is zo'n Krug of Dom Perignon toch wel een vollere beleving. Als vuile snob van BNR moet ik me ook een beetje richten op de excessen. En niet op de niemendalletjes.' 

Meer huissnob? Klik hier!

 

Een volle slok

De chefs van La Rive en Conservatorium Hotel in Amsterdam, Latour in Huis ter Duin en De Bokkendoorns in Overveen hebben zich gelieerd aan Dom Perignon, in een verwoede poging champagne ook in ons land voorgoed op de culinaire kaart te zetten. Zoals een volle slok witte Bourgogne een mooi gerecht nog even kan 'optillen'. 'Die chefs zijn daar natuurlijk heel erg mee bezig: wat versterkt, wat vult elkaar aan? Bepaalde dingen werken niet en andere dingen kunnen die champagne net weer iets spannender maken.'

huissnobLifestyleYvo van Regteren Altena
Deel dit artikel:

Aanbevolen podcasts

Meelworm is nu officieel voedsel

Evenementenbranche eist duidelijkheid van het kabinet

SCHAAL VAN HEBBEN | Google Nest Audio

Volg de discussie via Facebook of Twitter

Doe mee aan de discussie op onze Facebookpagina of via Twitter (#bnr).
BNR Facebook BNR Twitter
live-studio-image

Populairste podcasts

Ethereum minen, het kan nog uit maar het is binnenkort voorbij

Opinie | Niks Kat in het Bakkie, de Democraten zijn verdeeld

Timmermans omhelst Biden's Amerika

Joe&Donald Show: Roep om eenheid

#21 De Calabrese maffia zit overal

BNR Service en Contact
Contact Frequenties BNR Nieuwsbrief Privacy Cookies Cookie-instellingen Algemene voorwaarden
Podcasts
Alle podcasts Expert Podcasts BNR App iTunes Spotify
BNR Kanalen
BNR App BNR Nieuwsbrief Files en Flitsers FD BNR LIVE LIVE Eventsnieuwsbrief
Volg BNR
Linkedin Twitter Facebook Instagram YouTube RSS
Adverteren
Adverteren op BNR Adverteren op FD Adverteren BNR podcast Vacature plaatsen op BNR Vacatures FD Mediagroep
Carrière
Werken bij BNR Stages
FD Mediagroep
FD Company.info Energeia ESB.nu Pensioen Pro De Jurist Fondsnieuws Springest FDMG.nl
Programmering
Programmagids
Disclaimer
Disclaimer
Download on the App Store Android App on Google Play