BNR's Huissnob30 nov '16 14:12

Culinaire excessen met een prikkelende afdronk

Auteur: Thijs Baas

Over de innige verstrengeling van champagne en culinaire hoogstandjes kun je urenlang oreren. Maar om het niveau van zomaar een belletjeswijn te ontstijgen en het imago ook in culinaire kringen wat op te krikken, heeft Dom Perignon een monsterverbond gesloten met vier executive chefs. En hun sommeliers.

Foto: EPA
Foto: EPA

Er is de meer prestigieuze champagnemerken veel aan gelegen om zich positief te afficheren, want champagne zit tóch met een wat decadent imago. Want de consument is wel degelijk te verleiden, zegt Van Regteren Altena. 'Je kunt er wel degelijk een bepaalde tong voor ontwikkelen.' En dan heeft hij het niet over flesjes van een tientje of vijftig. 'Dan is zo'n Krug of Dom Perignon toch wel een vollere beleving. Als vuile snob van BNR moet ik me ook een beetje richten op de excessen. En niet op de niemendalletjes.' 

Meer huissnob? Klik hier!

 

Een volle slok

De chefs van La Rive en Conservatorium Hotel in Amsterdam, Latour in Huis ter Duin en De Bokkendoorns in Overveen hebben zich gelieerd aan Dom Perignon, in een verwoede poging champagne ook in ons land voorgoed op de culinaire kaart te zetten. Zoals een volle slok witte Bourgogne een mooi gerecht nog even kan 'optillen'. 'Die chefs zijn daar natuurlijk heel erg mee bezig: wat versterkt, wat vult elkaar aan? Bepaalde dingen werken niet en andere dingen kunnen die champagne net weer iets spannender maken.'


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen