BNR's Huissnob4 jan '17 15:01

Vergeet de Alpen, ga naar Aspen

Auteur: BNR Webredactie

Nu het in de Alpenlanden weer een kwakkelwinter lijkt te worden kunnen serieuze skiërs volgens onze huissnob hun vakantieplannen maar beter veranderen. Weg van Europa en op naar Canada of Amerika.

Foto: Hollandse Hoogte
Foto: Hollandse Hoogte

BNR huissnob Yvo van Regteren Altena is net terug van een wintervakantie in Zwitserland. Een skivakantie kon hij het ook niet meer noemen want er werd maar weinig op de lange latten gestaan. Een reepje sneeuw lag er en dat is een beetje het beeld in heel Europa. 'De lammetjes ontbreken, maar verder is haast zomers van sfeer.' Dus tijd om uit te wijken.

De Verenigde Staten, Canada. 'De Rocky Mountains blazen de Europese Alpen wel weg. Van november tot mei is dat het meest zekere sneeuwgebied ter wereld. En dan heb je ook nog het geluk dat zo'n 80 procent 's nachts neerdwarrelt.'

Bijvoorbeeld Colorado. Je vliegt er zo heen. Je kan immers beter tien uur in een vliegtuig zitten dan tien uur in de auto naar de Alpen. En waar in Europa rond 16.00 uur het wel klaar is, gaan in de VS op een gegeven moment de lampen aan en gaat het feest door. Dan kun je nog bobsleeën, in banden de berg af, plaatsnemen in de jacuzzi. Mogelijkheden zat volgens Van Regteren Altena.

Ben je een echte snob, dan ga je natuurlijk naar Aspen. 'Het is verwend, maar leuk. Je stoeltje wordt drooggemaakt voordat je in je lift gaat zitten. Je krijgt soms van die lauwwarme doekjes om je gezicht even te deppen. Het is wel vrindelijk.' En voor het gewone volk is Aspen niet bepaald weggelegd. 'Je wordt er omgeven met al dat volk uit Hollywood, al die sporters die er zitten.'

Dan zijn er nog Canada en Alaska, al vind je daar helaas minder glamour. Maar een ware snob gaat daar naar Beaver Creek. 'Boven Strawberry Hill heb je Strappers' Cabin. Dat kun je alleen bereiken met een snowmobiel. Daar kun je met tien vrienden zitten, helemaal bovenop de berg. Met een jacuzzi, open haarden, kashmir dekentjes, mooi uitzicht, doodse stilte. Aan het einde van de dag komt de kok naar boven gescooterd en je diner bereiden.' Op en top snobisme dus.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen