BNR's Huissnob22 feb '17 15:02Aangepast op 24 feb '17 15:29

De opmars van de holistische butler

Auteur: Thijs Baas

Een sprankje klasse: de Financial Times besteedde onlangs uitgebreid aandacht aan de butler. Ja, de gedienstige man - of vrouw - die ook de afgelopen eeuwen van grote waarde was aan menig paleis of kasteel.

Foto: ANP
Foto: ANP

En al zou je het niet zo zeggen, ook in de relatief down to earth Nederlandse aristocratie en andere verwende wereldburgers is de butler bezig aan een stevige opmars. Voor een mille of dertig kun je je leven grotendeels laten leiden door een eigentijdse butler, schat huissnob Yvo van Regteren Altena.

Hoewel... echte butlers zijn het lang niet altijd: een van de meest in het oog springende organisaties die de vruchten plukt van deze moderne luxeservice-trend is de wereldwijd opererende members only concièrge-club, die zelf de nadruk legt op een holistisch lifestyle-management, zegt Yvo van Regteren Altena. 'Het is niet een systeem waarbij een butler met witte handschoentjes voor je klaar staat. Ze gaan verder dan de mogelijkheden van de burger. Quintessentially bestaat sinds 2000 en heeft zestig filialen, waaronder één team in Amsterdam.

Dat holistische zit hem in de allesomvattendheid van de werkzaamheden van deze butlers 2.0. Daarbij valt aan alles te denken van internationale sportevenementen, individuele gidsen in wereldsteden en restaurant- en hotelreserveringen waar je zelf niet aan toekomt, tot uitgebreide romantische weekendjes en praktische secretaresse-achtige zaken. 'Letterlijk alles: het is een beetje u vraagt wij draaien, maar dan op een heel hoog, sophisticated maar vooral internationaal niveau.'

Meer huissnob? Klik hier!


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen