BNR's Huissnob8 mrt '17 14:24

Ontsnappen aan een paar miljard medemensen

Auteur: Thijs Baas

Het blijft opmerkelijk: Als je het over de Malediven hebt, hebben heel veel mensen daar wel een beeld bij. Maar noem je de Seychellen, dan is een verwonderde blik al gauw je deel, zegt een uitgeruste huissnob Yvo van Regteren Altena.

Image

Het is vooral een grote groep atollen, legt hij uit, en net iets meer exotisch en ontwikkeld dan de Malediven. 'Je ziet nog wel de culturen terug van de Britten en de Fransen; ze zijn vernoemd naar de oude minister van Financiën onder Lodewijk XV. Als ik nou mag kiézen tussen twee verwende oorden, dan misschien toch de Seychellen, ook vanwege de enorme kleinschaligheid en het waanzinnig hoge niveau.'

De rust, ja het is een cliché, maar je bent wel heel erg terug in de natuur, zegt Yvo van Regteren Altena. 'Zo'n schone lucht; een beetje braaf, maar als ik omgeven word door enorme landschildpadden en vogels, dat doet toch wel wat. Geen discodreunen, geen skelterbanen...' En je hebt het voor het kiezen: een nachtje in een villa voor achtduizend euro, maar terug naar basic, dat kan natuurlijk ook. Dan ben je slechts 700 dollar kwijt.

 

Meer huissnob? Klik hier!


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen