Marianne Zwagerman2 jun '15 06:37Aangepast op 2 jun '15 09:15

Column Marianne Zwagerman | Koe

Auteur: Marianne Zwagerman

“U kunt bij ons ook uw voordeelbonnen van andere parfumerieën inleveren” stond er op een briefje bij de kassa van de ICI Paris. Slimme actie! Parfumerieën zijn het voorbeeld van retailers die snappen hoe je kopers verleidt.

Winkels vol spullen waar je best buiten kunt en die zo peperduur zijn dat het bijna lachwekkend is. Toch sta ik er altijd weer vrolijk 180 euro uit te geven aan een potje crème dat wonderen belooft. Met mijn klantenpasje spaar ik voor punten en ik krijg bij het afrekenen een tasje vol proefverpakkinkjes mee van andere peperdure rommel die ik niet nodig heb, maar volgende keer misschien toch wel koop. Wie een goede retailer wil worden hoeft alleen maar zo’n geurende winkel in te lopen en de kunst af te kijken.

Hoog tijd dat de directeuren (mannen zeker…….) van uitgevers dat eens doen. In vijf jaar tijd verdween er uit de Nederlandse markt van printmedia meer dan een miljard euro advertentiegeld. Geld dat nooit meer terugkomt. Je weet als journalistieke ondernemer dus een ding zeker: je moet eerst en vooral de allerbeste retailer worden, die elke minuut van de dag bezig is met het verkopen van content aan lezers. Want dat wordt de dominante inkomstenbron, waar adverteerders vroeger nog 50 procent van de omzet binnenbrachten.

En toch is nog geen enkele uitgever een beetje leuk op weg daar naartoe. Ze bouwen betaalmuren en houden angstvallig vast aan hun abonnementenmodel, terwijl de lezer al lang een contentsnacker is geworden die via linkjes in zijn sociale netwerk aan zijn leesvoer komt. De klant wil een plakje worst, maar uitgevers blijven steeds maar weer de hele koe door de strot duwen.

Initiatieven als Blendle en Elinea doken in de plakjesmarkt, met medewerking van diezelfde uitgevers. Een nieuwe, halve koe is Paper, het digitale magazine dat de Persgroep vorige week introduceerde. Het bundelt dagelijks een selectie van verhalen uit de kranten van de Persgroep. Je leest het met een abonnement, die reflex is helaas nog niet onder controle.

Maar het herverpakken van content is een stapje op weg naar goede contentretail. Uitverkoop, zomeractie, kopers van dit kochten ook dat, twee voor de prijs van een, hetzelfde product maar dan met een mooier strikje erom. Paper doet een nieuw strikje om bestaande verhalen en probeert er nog een keer een klant voor te vinden. En dat zouden meer uitgevers moeten doen. Met een plakje worst erbij.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen