Media22 nov '16 11:25

Talpa wil zo snel mogelijk content op Netflix

Auteur: Bastiaan Kleinjan

Talpa wil het liefst zo snel mogelijk content op streamingdienst Netflix aanbieden. Dat zegt Maarten Meijs, managing director bij Talpa Global op BNR.

Foto: ANP.
Foto: ANP.

 

Meijs verkoopt als hoofd van Talpa Global de formats van John de Mol over de hele wereld, maar enkel televisieprogramma’s verkopen is niet meer genoeg in een wereld die razendsnel verandert. ‘Televisie en traditionele media staan onder druk, maar televisie heeft nog steeds heel veel relevantie en kan op een kort moment een grote groep mensen bereiken’, vertelt Meijs.

'Netflix is logischerwijs een kans'

Toch moet ook Talpa mee in de huidige ontwikkelingen. Het leveren van formats aan Netflix is daarin een serieuze optie. ‘Netflix heeft zich tot nu toe voornamelijk gefocust op scripted programma’s als House of Cards, maar ze gaan de stap maken naar non-scripted programma’s. Dus echt naar de formats. Dat is voor ons logischerwijs een kans.’

Talpa heeft inmiddels contact met Netflix. ‘Het liefst willen zo snel mogelijk het eerste Talpa-programma op Netflix hebben. The Voice is een wereldwijd merk. Een speler als Netflix weet dat er een aantal partijen zijn die heel goed zijn in het bedenken van formats. Dus in die zin hopen we snel een verbinding te maken', aldus een hoopvolle Meijs.

Gerelateerde artikelen