Media24 nov '16 17:41

RTL Z stopt met @Z en Z Today

Auteur: BNR Webredactie

RTL Z stopt met de dagelijkse programma's @Z en Z Today. De zender vult de avondprogrammering op prime time per 1 januari met documentaires en series. @Z, waarin presentator Paul van Liempt en co-host Gerben van Driel de meest besproken onderwerpen van de dag op social media doornemen, is voor het laatst te zien op 16 december.

Foto: ANP
Foto: ANP

Het nieuwsprogramma Z Today met Peter van Zadelhoff en Elianne Kuepers eindigt op 23 december. Naast documentaires programmeert de zender series als Undercover Boss en Secret Millionaire. Ook gesponsorde programma's als het techprogramma Bright TV en De Groei Challenge blijven op tv.

Trouwe groep kijkers

'RTL Z staat inmiddels echt bekend om zijn uitgesproken documentaires', licht zenderdirecteur Marco Louwerens de beslissing toe. 'Ook de series en programma's als Bright TV weten een trouwe groep kijkers te trekken. Dit succes willen we verder uitbouwen naar een sterke avondprogrammering met meer documentaires en series.' Louwerens wil in de toekomst nieuwe journalistieke formats ontwikkelen die RTL Z 'hopelijk nog meer zullen profileren'. 

Tegenvallende kijkcijfers

Aan de avondprogrammering op de digitale zender RTL Z, die sinds september vorig jaar in de lucht is, werd al eerder gesleuteld. Zo stopte de talkshow Van Liempt Live met Paul van Liempt eerder al wegens tegenvallende kijkcijfers.

Gerelateerde artikelen