Media12 dec '16 16:00Aangepast op 12 dec '16 16:42

Verhoeven genomineerd voor Golden Globe

Auteur: Bastiaan Kleinjan

De thrillerfilm Elle van Paul Verhoeven is genomineerd voor een Golden Globe. Dat heeft de Hollywood Foreign Press Association vanmiddag bekendgemaakt. Elle kan de opvolger worden van De Aanslag, de tot nu toe enige Nederlandse film die een nominatie ooit wist te verzilveren.

Isabelle Huppert en Paul Verhoeven. Foto: ANP.
Isabelle Huppert en Paul Verhoeven. Foto: ANP.

Voor Verhoeven was Elle zijn eerste film in tien jaar tijd. Isabelle Huppert speelt een vrouw die op zoek gaat naar haar verkrachter. De film ging in première op het filmfestival in Cannes. Sindsdien waren de recensies lovend.

 

Eén van de concurrenten van Elle is de Duitse komedie Toni Erdmann. Die film heeft ook een Nederlands tintje, Hadewych Minis speelt namelijk een bijrol. Elle kreeg eerder al drie nominaties voor de European Film Awards, maar geen van die nominaties kon het afgelopen weekend worden verzilverd.

Aanvankelijk Amerikaanse film

Elle is ook nog ingestuurd voor de Amerikaanse Oscars. Aanvankelijk wilde Verhoeven de film in de Verenigde Staten maken, maar toen Amerikaanse actrices niks voor de hoofdrol voelden werd er toch in Nederland opgenomen.

De enige Nederlandse film die ooit een Golden Globe won is De Aanslag in 1987.

 


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen